Meidän tarinamme

Olive Oil Shop perustettiin yhdistämään kreikkalaiset oliiviöljyn pientuottajat ja suomalaiset oliiviöljyn ystävät.

Olemme luoneet suomalaisille kuluttajille mahdollisuuden ostaa ympäri vuoden todella tuoretta ja korkealaatuista extra-neitsytoliiviöljyäsuoraan puristamolta ja reiluun hintaan.
Öljy saapuu meille suoraan öljypuristamoilta, joihin kreikkalaiset pienviljelijät toimittavat oman satonsa oliivit.

Olemme valinneet yhteistyökumppaneiksemme kaksi arvostettua, perheomisteista oliiviöljyn tuottajaa, jotka ovat panostaneet moderniin tuotantotekniikkaan ja korkean laadun ylläpitämiseen.

Tuottajamme – tarkemmin sanottuna oliiviöljyn puristajat yhteistyössä tuntemiensa pienviljelijöiden kanssa – takaavat öljyn korkean laadun. Viljelijät eivät käytä oliivipuiden kasvatuksessa minkäänlaisia torjunta-aineita, ja koko tuotantoketju on läpinäkyvä ja valvottu.

Puristettu oliiviöljy säilötään laatuerittäin puristamon ruostumattomissa terästankeissa tarkoin valvotussa lämpötilassa. Myyntipakkaukset täytetään eräkohtaisesti tilaustemme mukaisesti. Pidämme varastossamme kysyntää vastaavan määrän öljyä, ja täydennysten toimitusaika on noin viikko.

Tämä toimintamalli edellyttää yhteistyökumppaneiltamme jatkuvaa, ympärivuotista laadunvalvontaa – ja se on meille erittäin tärkeää. Haluamme tarjota aitoa ja alkuperäistä oliiviöljyä maailmassa, jossa se on yksi eniten väärennetyistä elintarvikkeista.
Väärentäminen tarkoittaa lähinnä eri laatujen keskenään sekoittamista ja mahdollisesti vanhojen erien uudelleenkäyttöä, sekoitettuna tilkkaan uudemman erän oliiviöljyä.

Tällä hetkellä valikoimassamme on klassista, luomua ja early harvest -extra-neitsytoliiviöljyä Thassoksen saarelta ja Peloponnesoksen Papoulian Pylian alueelta – suoraan puristamoilta, joihin pienviljelijät ovat toimittaneet oman satonsa.


Miten Olive Oil Shop sai alkunsa?

Perheemme on käyttänyt extra neitsytoliiviöljyä ruoanlaitossa jo yli 20 vuoden ajan. Aluksi ostimme oliiviöljyä eri kauppaketjuista sekä Suomessa että Virossa, mutta vuonna 2008 matkamme Kreikkaan muutti kaiken. Loutraki-nimisessä kaupungissa, Peloponnesoksen niemimaan tuntumassa, maistoimme ensimmäistä kertaa tuoretta, paikallista extra neitsytoliiviöljyä. Makuero kauppojen oliiviöljyyn oli valtava. Kreikkalaisten vilpittömyys, lämpö ja vieraanvaraisuus tekivät meihin myös lähtemättömän vaikutuksen – oliivipuiden viljelijät tekevät työtään sydämellä ja rakkaudella.

Tämän kokemuksen innoittamana olemme vierailleet lähes vuosittain eri Kreikan saarilla, kuten Rodoksella, Kreetalla, Lefkadassa, Korfulla ja Thassoksella, tutustuen paikallisiin viljelijöihin ja heidän tuotteisiinsa. Jokaiselta matkalta olemme myös tuoneet kotiin vähintään yhden kolmen litran kanisterin oliiviöljyä. Harmillisesti mukana tuotu öljy ei kuitenkaan koskaan riittänyt perheemme tarpeisiin, sillä kulutamme oliiviöljyä noin 1,5 litraa kuukaudessa.

Olive Oil Shop syntyi halustamme tuoda Suomeen ja Viroon mahdollisuus nauttia tuoreesta ja aidosta extra neitsytoliiviöljystä ympäri vuoden. Samalla haluamme tukea intohimoisia viljelijöitä, jotka työskentelevät sydämellä tarjoten parasta mahdollista laatua.