
Miksi oliiviöljy?
Tuore oliiviöljy, joka koostuu ihanteellisesta kemiallisesta rakenteesta ilman uutteita tai lisäyksiä, on vuosisatojen ajan tarjonnut Välimeren alueen asukkaille terveyttä ja pitkäikäisyyttä. Sen ravintoarvo ja biologinen arvo ovat erittäin tärkeitä. Oliiviöljy on 10 hyödyllisimmän ruoan joukossa. Extra neitsytoliiviöljy on korkealaatuisinta oliiviöljyä.
Extra neitsytoliiviöljy on täynnä antioksidantteja ja terveellisiä rasvoja. Extra neitsytoliiviöljy nopeuttaa aineenvaihduntaa, stimuloi solujen kasvua ja tukee hematopoieesia. Se auttaa tasapainottamaan kolesterolia ja diabetesta sekä parantamaan ruoansulatusjärjestelmän ja sappirakon toimintaa. Lisäksi suojaa ekstra-neitsytoliiviöljy kroonisilta sairauksilta, kuten syövältä ja sydän- ja verisuonitaudeilta.
Extra neitsytoliiviöljy näyttää olevan myös suojaava vaikutus masennusta vastaan. Se suojaa Alzheimerilta ja haavaiselta paksusuolitulehdukselta, auttaa ehkäisemään akuuttia haimatulehdusta ja suojaa maksaa.

Extra neitsytoliiviöljy
Extra neitsytoliiviöljy on valmistettu eri väristen (vihreiden, violettien ja mustien) oliivien sekoituksesta. Öljyssä on täydellinen tasapaino hedelmäisyyttä ja kitkeryyttä, sekä kultainen väri.
Extra neitsytoliiviöljyn valmistuksessa käytetään vain mekaanisia menetelmiä, öljyä ei lämmitetä eikä siihen lisätä kemikaaleja. Prosessin lämpötila ei koskaan ylitä 27 °C:ta. Näin säilytetään kaikki vitamiinit, antioksidantit ja polyfenolit.
Extra neitsytoliiviöljy sopii käytettäväksi salaateissa, ruoanlaitossa ja paistamisessa. Antaa ruoalle erinomaisen maun!
Early Harvest extra neitsytoliiviöljy
Early Harvest extra neitsytoliiviöljy eroaa perinteisestä ekstra-neitsytoliiviöljystä siinä, että sitä valmistetaan ainoastaan lokakuun puolivälistä marraskuun puoliväliin poimituista vihreistä oliiveista. Siksi öljyä on saatavilla vain rajoitetusti.
Early Harvest extra neitsytoliiviöljyn maku on perinteiseen ekstra-neitsytoliiviöljyyn verrattuna intensiivisempi, vahvempi ja hieman kitkerämpi. Erityisen vahva hedelmäinen aromi, kultainen väri, sekä matala happopitoisuus 0,25 – 0,45.
Early Harvest extra neitsytoliiviöljy sisältää suuria määriä oleaseiiniä, joka on voimakas antioksidantti, ja oleokantaalia, joka tunnetaan sen poikkeuksellisista tulehduksia ehkäisevistä hyödyistä. Nämä kaksi yhdistettä ovat erittäin tärkeitä ihmisen terveydelle, elinvoimalle ja pitkäikäisyydelle.
Oleaseiinin voi tuntea kitkeränä makuna kielellä, ja oleokantaali puolestaan tuntuu nielemisen jälkeen pippurisena tunteena kurkun takaosassa.
Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että oleaseiini ja oleokantaalia suojaavat Alzheimerilta ja aivohalvauksilta, ja niillä näyttää olevan myös kevyesti suojaava vaikutus masennusta ja tulehdusta vastaan.

Oliiviöljy ja Välimerellinen ruoanlaitto
Oliiviöljy on Välimeren keittiön kulmakivi. Päivittäisessä ruokavaliossa kulutetaan noin 2-4 ruokalusikallista oliiviöljyä.
Oliiviöljyn käyttö sopii kaikkeen ruuanlaittoon. Se antaa ruuan muiden ainesosien maut ja aromit loistaa. Oliiviöljyllä on myös kyky pitää kala, liha ja vihannekset pehmeinä uunissa. Jälkiruoissa öljy pitää kakut kosteana ja antaa kekseille rapeaa rakennetta. Oliiviöljy sopii käytettäväksi salaateissa yhdessä sitruunan mehun tai etikan kanssa. Myös leivän voi syödä oliiviöljyn kera, kuten Välimeren maissa yleensä tehdään.