RESEPTIT

Raikas ja kesäinen sitruuna-oliiviöljykakku

Ihanan raikas ja mehevä sitruuna-oliiviöljykakku, jossa kirpeys ja makeus yhdistyvät täydellisesti. Kakku on nopea ja helppo valmistaa!

Kakun salainen ainesosa on Early Harvest ekstra-neitsytoliiviöljy, mikä tekee kakusta erittäin mehevän ja maukkaan. 

Sopii täydellisesti valoisaan kesään.

AINESOSAT

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl Early Harvest ekstra-neitsytoliiviöljyä (löytyy täältä).
  • 1 kananmuna
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

NB! Kakun makuun vaikuttaa valitsemasi oliiviöljy. Mitä tuoreempi ja laadukkaampi oliiviöljy, sitä mehevämpi ja maukkaampi kakusta tulee.

OHJE

1. Sekoita kulhossa jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään.

2. Vatkaa toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja kananmuna sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.

4. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tuoreen ja laadukkaan Early Harvest ekstra-neitsytoliiviöljyn löydät täältä

Nopeat uunikasvikset

AINESOSAT

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika punainen
  • 1½ dl extra neitsytoliiviöljyä (löytyy täältä).
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa (löytyy täältä).
  • 1 rkl oregano kuivattu

OHJE

  1. Paloittele munakoiso ja kesäkurpitsa mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Puhdista paprikat sisältä siemenistä ja leikkaa vaaleammat osat pois. Viipaloi paprikat mahdollisimman ohuiksi.
  3. Lisää oliiviöljy, balsamiviinietikka ja oregano ja sekoita huolellisesti.
  4. Paista uunissa ylä- ja alalämmöllä 200 asteessa noin 45 minuuttia.